Drone Piloot: Wie kan het worden en wat zijn de vereisten?

Drone is een gedeeltelijk beroep dat veel interesse opwekt door zowel de huidige als de toekomstige generatie. Drones worden steeds populairder op verschillende vlakken en markeren een nieuwe fase in de luchtvaartindustrie. Het is dan ook niet verrassend dat er steeds meer drones worden geproduceerd en dat de vraag naar gekwalificeerde dronepiloten zeker is. In dit artikel beschrijven we wie een dronepiloot kan worden en wat de vereisten zijn.

Wat is een piloot-drone?

Laten we beginnen met een korte introductie van wat een dronepiloot is. Een drone-piloot is iemand die sterft, zoals de naam al vermoeden, de besturing van een drone die zich opneemt. Dit kan in verschillende sectoren zijn, waaronder de landbouw, de wetshandhaving, de luchtvaartindustrie en de audiovisuele sector. Hoewel drones al jaren worden gebruikt, is het beroep van drone-piloot nog relatief nieuw en door de toenemende populariteit van drones een steeds aantrekkelijkere carrièreoptie.

Wat zijn de vereisten om van een dronepiloot te worden?

Leeftijd en opleiding

Om een ​​dronepiloot te worden, moet je ongeveer 18 jaar oud zijn. Er is geen specifieke opleiding vereist, maar je moet wel basiskennis hebben van de technologie en de principes van vliegen. Om deze reden is het aan te raden om een ​​geaccrediteerde cursus te volgen die je de nodige kennis en vaardigheden bijbrengt.

Certificaat

Een vereiste voor het worden van een dronepiloot is het verkrijgen van een certificaat. Het Federal Aviation Administration (FAA) Part 107 certificaat is verplicht voor iedereen die commercieel wil vliegen met drones. Dit certificaat kan worden behaald door een examen na het leggen van de kennis van de dronepiloot over de test luchtvaartregelgeving, meteorologie, navigatie en veiligheidsprocedures.

Medisch certificaat

Een andere vereiste om een ​​dronepiloot te worden, is het verkrijgen van een medisch certificaat. Dit certificaat is nodig om te bevestigen dat de piloot een goede gezondheid heeft en in staat is om veilig te vliegen. Het is belangrijk om fysiek fit te blijven en voldoende slaap te krijgen om de vereiste concentratie en reactiesnelheid te behouden.

Vliegervaring

Ten slot is vliegervaring belangrijk bij het worden van een dronepiloot. Er wordt van je verwacht dat je een goede controle hebt over de drone en dat je snel en effectief kunt reageren op onverwachte situaties tijdens de vlucht. Het wordt aanbevolen om je vliegvaardigheden te ontwikkelen door te oefenen op een drone-simulator van door te vliegen met een kleine drone.

Wat zijn de mogelijke carrièrepaden voor een dronepiloot?

Landbouw

Een van de sectoren waarin dronepiloot een veelgevraagde functie is, is de landbouw. Drones kunnen worden gebruikt om te helpen bij het monitoren van velden, de groei van gewassen te volgen en gegevens te verzamelen die boeren kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen. Een ervaren drone-piloot kan worden ingehuurd door agrarische bedrijven, boerderijen of coöperaties om hun velden te scannen en de oogst te optimaliseren.

Wetshandhaving

Een andere sector waarin drone-piloot een steeds grotere rol speelt, is de wetshandhaving. Drones worden steeds vaker gebruikt door wetshandhavingsinstanties om te helpen bij het oplossen van misdaden, het verzamelen van bewijs en het opsporen van verdachten. Drones maken het mogelijk om gebieden te bereiken die voorheen ontoegankelijk waren voor aanpassingen en zo de veiligheid van hamburgers te vergroten.

Luchtvaartindustrie

Drones spelen ook een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie, bijvoorbeeld bij het inspecteren van vliegtuigen en start- en landingsbanen. Dronepiloten kunnen worden ingehuurd door luchtvaartmaatschappijen en luchthavens om verschillende taken uit te voeren, zoals het inspecteren van de buitenkant van vliegtuigen, het controleren van start- en landingsbanen of de monitoren van vliegtuigbranden.

Audiovisuele sector

Tot slot kunnen dronepiloten in de audiovisuele sector ingehuurd worden om filmopnames, evenementregistraties en andere video-opnames te maken. Drones bieden een uniek perspectief op evenementen en locaties en zijn daarom uiterst nuttig voor de productie van films, documentaires of televisieprogramma's. Meer video- en filmbedrijven maken gebruik van drones, daarom is er veel vraag naar gespecialiseerde dronepiloten.

Hoeveel kan een dronepiloot verdienen?

Het salaris van een piloot die afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de sector waarin hij werkt en zijn ervaring. Gemiddeld verdient een drone piloot ongeveer 40.000 euro per jaar, maar dit bedrag kan oplopen tot 60.000 euro of meer voor ervaren en gespecialiseerde piloten. Het salaris kan ook afhankelijk zijn van het aantal uren dat wordt gewerkt, de locatie en de minimale van de vluchten die worden uitgevoerd.

Conclusie

In dit artikel hebben we beschreven wie een dronepiloot kan worden en wat de vereisten zijn. Een drone piloot moet minimaal 18 jaar oud zijn, over basiskennis van de technologie en de principes van vliegen, een FAA Part 107 certificaat en medisch certificaat verkrijgen en vliegvaardigheden ontwikkelen. Er zijn verschillende carrièrepaden mogelijk voor een dronepiloot, waaronder de sector landbouw, wetshandhaving, luchtvaart en audiovisuele sector. Het salaris van een drone-piloot is afhankelijk van de sector en de ervaring.

Ook interessant

Drone Fotograaf

Drone Fotograaf: De Nieuwe Manier van FotograferenVandaag de dag is het maken van foto's met een drone een van de meest trendy en innovatieve maniere ...

Lees verder

Drone Fotografie

Prachtige LandschappenDronefotografie maakt het mogelijk om prachtige landschapsfoto's te maken. Vanuit de lucht kunnen we de uitgestrektheid van dez ...

Lees verder

Drone Mapping

Drone MappingDrone mapping is een veelgebruikte techniek om uitgebreid, luchtfotografie en -video te bekijken. Van samengevat gecontroleerd, feedback- ...

Lees verder